2008-02-26

Banana Cake



よーく熟したバナナで作る定番バナナケーキ。今回は正方形のラミントン用の型で焼きました。もちろんパウンドケーキ型で焼いてもOKです。
チョコチップやクルミを入れてマフィン型で焼けば、チョコバナナマフィンになります。チョコチップを入れる時は少しお砂糖を少なめにしてもいいかも。

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Banana Cake
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
125g butter, softened
125g sugar
2 eggs
2 bananas(250g)
175g self rasing flour
1/4 teaspoon baking soda
50ml milk
sliced almond
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

(20cm x 20cm baking pan)

Preheat oven to 180°C.

Line the baking pan with baking paper.

In a large bowl, beat softened butter and sugar and eggs with an electric mixer until well mixed. Spred mixture in to pan with a rubber spatula.

Place blueberries on top.

Bake 15 - 20 minutes.
Cool complettely in pan and cut into pieces.

No comments: