2007-11-26
Copy Cat KFC Fried Chicken
これは数日前の夕ご飯。ネットで見つけたレシピを参考にして作ってみた「なんちゃってKFCフライドチキン」。カーネル・サンダース秘伝のスパイスは使ってないんですが、なかなかどうしてそれっぽい。KFCファンの子供達も大喜び。自分の好みで塩加減を調節出来るから、本物ほど味が濃くなくてちょっとヘルシーかな?
スパイスは好みでなんでもいいと思うけど、私はたまたま家にあったチキンソルトを使ってみました。オールスパイスなんかがあれば、そんなのもいいでしょう。
ところでフライドチキンって割と時間が掛かるんですよ、揚げるのに。周りは焦げてるのに、中は生焼け、ということがよくあるんです。なのでチキンを先に茹でちゃいました。既に火が通ってるので、フライにしたときに中が生っていうことがなくなるわけです。
ついでに茹でたときのお湯はもったいないからスープにしましょ。うーん、無駄がないっていいねー。
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12 chicken drumsticks
1 egg
1 cup milk
2 cups self rasing flour
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon chicken salt
1/4 teaspoon paprika
1/4 garlic powder
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Preheat oil in a fryer to 180°C.
In a pot, boil water and cook the chicken peices for five minutes. Drain it in a strainer.
In a bowl, mix the egg and milk.
In another bowl, combine the remaining ingredients.
To drain off excess liquid, wipe the chicken pieces with paper towels.
Dip the chicken in the egg mixture and then coat the chicken with the flour mixture, and repeat it again.
Drop the chicken into the preheated oil.
Fry 4 pieces of chicken at a time for 8-10 minutes, or until it is golden brown.
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