2008-05-11
Scone
今日はMother's Day。子供達が朝昼晩、と食事を作ってくれることになっています。
朝食メニューは私のリクエストで、スコーンとミルクティーにしてもらいました。これは昔、日本の雑誌からコピーしたレシピですが、シンプルで美味しいので気に入ってます。
食べ終わってから、写真を撮るのを忘れていたことに気づいてあわてて撮りました。お陰で最後の1個のスコーンになってしまった…。
おいしかったよ!Thanks, kids!
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Scone
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
230g selfrasing flour
60g butter
50ml milk
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Makes approximately 10 scones
Preheat oven to 200°C.
In a large mixing bowl, put the flour. Cut in butter with knife till mixture resembles fine breadcrumbs.
Add the milk and mix to make a smooth dough. Knead lightly on a floured surface. Roll or pat to about 2 cm thick and either cut into 10 scones.
Bake for 10 - 15 minutes or until brown.
Serve warm with jam and whipped cream.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment